Početna aktuelnosti Bajramske pjesme i recitacije danas ukrasile “Prvu osnovnu školu” Živinice

Bajramske pjesme i recitacije danas ukrasile “Prvu osnovnu školu” Živinice

256
0
Podijeli

U Javnoj ustanovi “Prva osnovna škola” Živinice danas je održana Bajramska priredba.

Program je otvoren nastupom malog hora navedene odgojno-obrazovne ustanove, a nakon pozdravnog obraćanja direktora škole Avde Memića, uslijedile su recitacije najmlađih učenika Prve osnovne škole, nastup hora koji okuplja starije učenike te folklor.

Program su svojim nastupima upotpunili i učenici muzičke škole koja djeluje u sklopu Prve osnovne škole.

Bajram je praznik radosti, veselja i sreće. Upravo je danas Prva osnovna škola Živinice bila ispunjena sa radošću, veseljem i srećom kako učesnika u bajramskoj priredbi tako i svih prisutnih koji su uživali u inspirativnim i vrlo nadahnutim izvedbama kako najmlađih polaznika Prve osnovne škole Živinice tako i starijih učenika.

Priredbi su prisustvovali brojni nastavnici kao i roditelji i ostali članovi porodice učesnika. Nakon svake izvedbe učenici su bili nagrađeni aplauzom, koji je značio podršku i priznanje za trud i rad uložen u pripremu. Učenici su bili vidno sretni i ponosni na svoje izvedbe, a atmosfera u holu škole bila je puna pozitivne energije.

Ovom prilikom u holu Prve osnovne škole prisutnim su se predstavili učenici koji su kroz mnogobrojne sekcije marljivo spremali prigodne tačke za bajramsku priredbu. Dječiji osmjesi su uvijek nešto što topi srca i donosi radost svakome ko ih vidi, a ova bajramska priredba je rezultat toga.

Besprijekoran nastup učenika je dokaz da se radi o izuzetno talentovanim i predanim mladim ljudima, budućim naraštajima koji su spremni uložiti puno truda i rada u svoje obrazovanje i razvoj. Njihov nastup je dokaz da se kvalitetan rad isplati.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje