Početna aktuelnosti Nove usluge odvoza komunalnog otpada

Nove usluge odvoza komunalnog otpada

1241
0
Podijeli

Akva invest društvo sa ograničenom odgovornošću Živinice,jedna je od dvije firme koja je odlukom Općinskog vijeća Živinice dobila posao prikupljanja i odvoza komunalnog otpada.

Ova firma povjereni joj posao obavlja sa uspjehom i čini napore da pojača i još više poboljša svoje aktivnosti uvođenjem novih vrsta usluga koje će dovesti do urednijeg i ljepšeg izgleda našeg grada.

U toku svog dosadašnjeg djelovanja  na prikupljanju,odvozu i deponovanju komunalnog otpada firma Akva invest stalno je radila na podizanju svojih usluga na viši kvalitetni nivo.

Osim toga,menadžment ove uspješne  živiničke kompanije proširuje lepezu svojih usluga kako bi se zahtjevan posao odvoza i pohranjivanja otpada obavio što efikasnije,racionalnije i na zadovoljstvo korisnika usluga.

Neke od aktivnosti upravo se ovih dana implementiraju na terenu kao što je prikupljanje kabastog otpada koje će se sprovoditi zadnje subote u mjesecu.

Jedna od usluga koja će doprinijeti rasterećenju kontejnera i klasiranju određenih vrsta otpada koji se mogu reciklirati,obavljat će se na licu mjesta,odnosno, na mjestu  gdje građani odlažu svoj otpad.

Naime,firma Akva invest će u ulici Alije Izetbegovića,u dijelu kod Mješovite srednje škole, parkirati auto “Kedi” u koje će građani kao i vlasnici poslovnih objekata moći odlagati kartonsku ambalažu.

Direktorica kompanije Akva invest istakla je jedan problem koji donekle otežava  rad djelatnika ove firme na terenu a i ima za posljedicu ružnu sliku nekih od punktova za odlaganje otpada a to je skidanje i otuđivanje točkova na kontejnerima.

Menadžment Akva investa apelira na građane da se domaćinski odnose prema osnovnim sredstvima ove firme i da ih čuvaju i štite od bilo kakve devastacije i oštećenja.

Kako rekoše,to je u zajedničkom interesu svih koji vole svoj grad i koji žele da žive u zdravoj,čistoj i lijepoj životnoj sredini.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje