Početna aktuelnosti BKC Živinice: U četvrtak predstava “Snjeguljica i čudno ogledalo”

BKC Živinice: U četvrtak predstava “Snjeguljica i čudno ogledalo”

380
0
Podijeli

Jedan od najznačajnijih projekata Bosanskog kulturnog centra Živinice svakako je “Festival umjetnosti za djecu”. Peti u nizu započeo je 24. novembra i trajat će do 22. decembra. U protekle dvije sedmice igrane su predstave “Hoću kući“ i „Lakonoga u čarobnoj šumi“ te su one privukle veliku pažnju živiničke javnosti. U četvrtak najmlađe ljubitelje pozorišne umjetnosti očekuje još jedna predstava. Gosti na daskama koje život znače BKC Živinice su članovi Narodnog pozorišta Tuzla koji će igrati predstavu naziva „Snjeguljica i čudno ogledalo“. Režiju predstave potpisuje Midhat Kušljugić, a u predstavi igraju i glasove u animacijama posuđuju: Luka Spasojević, Irma Zukić, Jasmina Dedić-Ibrić, Mirza Mujagić, Denis Hadžić, Azur Jahić i Midhat Kušljugić.

U toku “Festivala umjetnosti za djecu” u Bosanskom kulturnom centru Živinice bit će odigrano ukupno šest predstava. Programom je planirano pet dječijih predstava, dok je predstava „Ljubav na prvi pogled“ namijenjena za nešto starije članove naše lokalne zajednice. Ona je također na rasporedu ove sedmice. Radi se o predstavi koja je nastala u koprodukciji Satiričnog kazališta “Krempuh” i Kazališne grupe “Lektirum” iz Zagreba.

Urnebesna komedija “Ljubav na prvi pogled” nagrađena je prvom nagradom Zlatni zub na Festivalu smijeha u Poreču. Priča je to o gospođi koja preko novinskog oglasa traži muža. Na oglas se javlja gospodin Bandula. U nizu zanimljivih obrta, ova se komedija od ekspozicije do raspleta gleda u jednom dahu, a sjajni glumci i duhovit tekst garantiraju pravi kazališni doživljaj.
Igraju: Matija Prskalo i Zijad Gračić
Autor teksta: Fadil Hadžić
Reditelj: Zoran Mužić
Produkcija: KG Lectirum, Zagreb
Cijena karte je 10 KM. Karte su u predprodaji u Gradskoj biblioteci Živinice svakim radnim danom od 8 – 16h.

Bosanski kulturni centar Živinice u sklopu “Festivala umjetnosti za djecu” tradicionalno organizuje i niz radionica kako bi dodatno obogatili program u okviru festivala, ali i kako bi educirali najmlađe članove naše lokalne zajednice.

Predstava Narodnog pozorišta iz Tuzle naziva „Snjeguljica i čudno ogledalo“ igra se sutra, četvrtak, 8. decembar, sa početkom od 18 sati. Karte po cijeni od 5 KM mogu se kupiti na dan predstave na biletarnici Bosanskog kulturnog centra Živinice.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje