Početna aktuelnosti Caffe bar “Avenija” u misiji pomoći Amelu Hamziću

Caffe bar “Avenija” u misiji pomoći Amelu Hamziću

373
0
Podijeli

Današnjom posjetom novinarske ekipe RTV Živinice caffe baru Avenija po ko zna koji put uvjerili smo se da naši sugrađani ne žele čekati ni jedan jedini čas. Podrška i pomoć dolaze iz minuta u minut iz sekunde u sekundu. Misija je jasna, što prije prikupiti novčana sredstva koja će biti dovoljna da se naš sugrađanin, naš komšija izliječi.

Amel Hamzić sa teškom i opakom bolešću bori se već 11 mjeseci. Iza njega je niz operacija, ali prilikom posljednje kontrole utvrđeno je da ga očekuje još barem jedna. Naši sugrađani su već jednom pomogli Amelu kada su mu u rekordnom vremenu prikupljena sredstava za operaciju želudca. Na isti način bilo bi poželjno odgovoriti i ovaj put.

U caffe baru Avenija danas je organizovana akcija „Kafa za Amela“ gdje su svi posjetitelji kafu plaćali koliko žele ostavljajući novac u kutiju. Već u jutarnjim satima jedna od kutija bila je puna.

Akcija pomoći Amelu Hamziću teče odlično, a nastavit će se i u narednim danima kako u caffe baru Avenija, tako i u ostalim privredno – poslovnim objektima našeg grada.

Amel je vrijedan i dobar član naše lokalne zajednice. Suprug i otac dvoje djece. U ovom iskušenju budimo uz njega i pomozimo mu koliko možemo. Akcija će trajati sve dok se ne prikupe dovoljna sredstva za liječenje. Širom našeg grada u brojnim poslovnim objektima postavljene su kutije gdje novčanom podrškom možete pomoći Amelu.  Već za sutra najavljena je ista akcija u caffe bar Živinajs, poput današnje u Aveniji. Više informacija možete pronaći i na facebook stranici Živinički hunjer koji je organizator ove humanitarne misije nas Živiničana.

Račun za uplate:
Amel Hamzić Novo Naselje bb 75252 Đurđevik
1321102017377776

Novinar: Mehmed Smajlović

Podijeli
Prethodni članak
Sljedeći članak5. decembar – Svjetski dan zemljišta

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje