Početna aktuelnosti CK Živinice prikuplja donacije za Tursku i Siriju

CK Živinice prikuplja donacije za Tursku i Siriju

432
0
Podijeli

Društvo Crvenog krsta/križa BiH zaprimilo je apel iz Turskog Crvenog polumjeseca o potrebama nakon razornih zemljotresa koji su pogodili tu zemlju .

Naveli su da im je potrebna pomoć u vidu deka, ​​​​​kreveta na rasklapanje, električnih grijalica, šatora, cerada , vreća za spavanje te kuhinjskih setova.

Građani Živinica ukoliko su u mogućnosti potrebne stvari svakako mogu donirati , svakim radnim danom od 7 do 15:30h u Crveni Križ Živinice .

Iz CK Živinice pozvali su i sva privredna društva sa područja Živinica da se pridruže u ovoj zajedničkoj humanoj akciji.

Pokrenut je i namjenski humanitarni račun za prikupljanje druge vrste pomoći, odnosno, novčanih sredstava za pomoć stanovništvu ovih zemalja.

(Sredstva se mogu uplatiti na žiro račun od Društva Crvenog krsta/križa BiH broj 1340011130004680, naziv banke: ASA Banka d.d. Sarajevo, adresa banke: Fra Anđela Zvizdovića 1/A, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina.)

Također, Crveni križ Federacije BiH formirao je i jedinicu za brzi odgovor koja je spremna, posredstvom Društva Crvenog krts/križa BiH, otputovati u misiju i pružiti podršku timovima Crvenog polumjeseca na terenu. Riječ je o jedinici za naprednu prvu pomoć, psihosocijalnu podršku, procjenu, planiranje i koordinaciju u sastavu od 12 članova, uglavnom medicinskog osoblja različitih specijalnosti, saopćeno je iz Crvenog križa Federacije BiH.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje