Početna aktuelnosti Članovi udruženja “Za naš ljepši grad” uredili park

Članovi udruženja “Za naš ljepši grad” uredili park

484
0
Podijeli

Evropski dan parkova obilježava se od 1999. godine kao inicijativa Federacije nacionalnih parkova Evrope, u znak sjećanja na proglašenje prvih nacionalnih parkova u Evropi. Evropski dan parkova obilježava se 24. maja sa ciljem da se istakne njihova uloga ne samo u očuvanju naših prirodnih resursa, već i u očuvanju ljudskog zdravlja. Također, cilj je približavanje prirode ljudima i podizanje svijesti o važnosti prirodnih resursa.

Članovi eko udruženja „Za naš ljepši grad“ Živinice danas su u povodu Evropskog dana parkova uredili park u blizini Gradskog bulevara Nesib Malkić.

Pored članova eko udruženja „Za naš ljepši grad“ Živinice u današnjoj akciji uređenja parka u užem jezgru našeg grada učestvovali su i najmlađi članovi naše lokalne zajednice.

Jedna od bitnijih karakteristika živiničkog eko udruženja „Za naš ljepši grad“ Živinice je uspješna i kvalitetna saradnja sa eko-sekcijama osnovnih škola našeg grada. Veliki broj mališana danas je dao svoj udio u uljepšavanju našeg grada.

Živiničko eko udruženje „Za naš ljepši grad“ Živinice je relativno mlado udruženje, a već su u našem gradu realizovali veliki broj akcija i projekata. Današnja akcija realizovana je iz budžeta udruženja uz podršku grada Živinice.

Članica eko udruženja „Za naš ljepši grad“ Živinice Senija Memić istakla je da su ovo samo početni koraci uređenja još jednog parka pored magistralnog puta M-18, te da je plan i cilj ovog živiničkog eko udruženja na ovom području u narednom periodu realizirati još nekoliko akcija i projekata sa kojim će naš grad dobiti još jedan potpuno uređen park.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje