Početna aktuelnosti Doček Nove godine u Živinicama

Doček Nove godine u Živinicama

1624
0
Podijeli

Na prijelazu iz stare u novu godinu, dio naših građana dubljega džepa, provest će u nekim europskim destinacijama, dio se i ove godine odlučio na odlazak u obližnje gradove na trg, priličan broj će Novu godinu dočekati u nekom od ugostiteljskih objekata, uz muziku uživo, a najveći će ipak, zbog ekonomske situacije, ostati u toplini svojega doma sporodicom, rodbinom i prijateljima.

Svi oni koji ne znaju gdje bi dočekali Novu godinu imat će priliku zahvaljujući GV i Gradskoj upravi u 2020.godinu ući uz muziku uživo na Gradskom bulevaru. Javni doček Nove godine u Živinicama nije organiziran duži vrmenski period, stoga se ove godine očekuje velika posjećenost građana.

Novogodišnjim programom na Gradskom bulevaru bit će završeni i Dani dijaspore koji će trajati pet dana.

Živiničani će u 2020.godinu ući uz Zehru Bajraktarević i rok grupu Retro. Za najmlađe će biti odigrana dječija predstava te upriličeno druženje sa djeda mrazom. U novogodišnjoj noći bit će podijeljeni topli naptici, sokovi i kuhano vino, a Gradski bulevar će biti okićen u praznično ruho.

Doček Nove godine bit će upotpunjen još nekim  sardžajim a koji će naknadno biti objavljeni za javnost.

GV i Gradska uprava su se potrudili da za sve generacije građana pripreme sadržaje kako bi posljednji dan 2019.godine proveli u dobrom raspoloženju uz pjesmu i igru.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje