Početna aktuelnosti Gradonačelnik Samir Kamenjaković upriličio prijem za fudbalera Samira Memiševića

Gradonačelnik Samir Kamenjaković upriličio prijem za fudbalera Samira Memiševića

599
0
Podijeli

Gradonačelnik Samir Kamenjaković upriličio je prijem u svom kabinetu za uspješnog fudbalera Samira Memiševića.

Živiničanin Samir Memišević ima 26 godina, a fudbal je počeo trenirati od svoje 5 godine.

Svoje prve fudbalske korake napravio je u živiničkom klubu Slaven, nakon čega je igrao za klubove u Tuzli, Beogradu, Bijeljini i Holandiji.

Trenutno igra u klubu HEBEI CFFC u Kini, gdje je završio prvu sezonu.

Posjetu svom rodnom gradu iskorstio je, između ostalog, i da predloži svoje ideje za projekte koje želi realizovati u Gradu Živinice, a kojima će moći pomoći mladim sportistima iz svog Grada.

Na razgovoru sa gradonačelnikom Kamenjakovićem, Memišević je rekao da u Gradu Živinice želi napraviti Sportsko rekreacioni centar sa svim pratećim sadržajima. Gradonačelnik Kamenjaković je podržao tu ideju, te pružio svu potrebnu pomoć oko realizacije ovog projekta.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković je kroz razgovor sa uspješnim živiničkim fudbalerom Memiševićem istakao zadovoljstvo zbog njegovog uspjeha te naglasio da mu je izrazito drago što želi da bude aktivan u svom Gradu.

Rekao je da je lokalna zajednica tu da podrži mlade ljude i da su oni najbolji ambasadori našeg Grada.

Gradonačelnika Kamenjaković je ovom prilikom kazao da mu posebno zadovoljstvo predstavlja kad uspješni mladi ljudi žele da djeluju u svom gradu, kao što to radi mladi Memišević, koji je ovom prilikom rekao da u budućnosti želi živjeti u Živinicama.

Prilikom ovog susreta sa uspješnim živiničkim fudbalerom, gradonačelnik Kamenjaković čestitao je Memiševiću na dosadašnjim rezultatima i poželio mu mnogo sreće i uspjeha u daljem radu.

“Mi naše malade ljude pratimo i podržavamo i njihovi uspjesi su primjećeni u našoj lokalnoj zajednici. Zaista smo ponosni na rezultate naših uspješnih mladih ljudi, sportista, kojima ćemo uvijek pružiti podršku gdje god oni bili. Oni su naši najbolji ambasadori, koji na najbolji način predstavljaju svoj Grad i državu Bosnu i Hercegovinu”, istakao je gradonačenik Samir Kamenjaković.

Alma Suljkanović

J.R.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje