Početna aktuelnosti Gradonačelnik Živinica danas potpisao ugovore sa 10 živiničkih organizacija i udruženja

Gradonačelnik Živinica danas potpisao ugovore sa 10 živiničkih organizacija i udruženja

332
0
Podijeli

Gradonačelnik Samir Kamenjaković objavio je u septembru Drugi Javni poziv za podnošenje aplikacija i projektnih prijedloga za finansiranje i sufinansiranje programa ili projekata nevladinih organizacija iz Budžeta Grada Živinice za 2022. godinu.

Nakon objavljivanja konačne rang liste i donošenja odluke o odobravanju novčanih sredstava, Gradonačelnik je danas zaključio ugovore sa korisnicima sredstava kojima je odobreno finansiranje programa ili projekata putem Javnog poziva.

Na današnjem potpisivanju ugovora bili su prisutni Gradonačelnik i njegovi saradnici, kao i predstavnici 10 nevladinih organizacija i udruženja različitih profila, a koji su zadovoljili uslove i kriterije Javnog poziva.

U uvodnom obraćanju predstavnicima organizacija i udruženja prisutnih na današnjem potpisivanju ugovora, Gradonačelnik je istakao da je, do sada, forma javnog poziva najpravedniji proceduralni oblik.

Kako je Gradonačelnik potvrdio, sredstva će odmah po potpisivanju ugovora biti transferirana na račune udruženja i organizacija, s tim da je obaveza istih da namjenski utroše sredstva i da uredno opravdaju potrebnim računima i drugim dokumentima.

Za ovu godinu Grad Živinice je predvidio i utrošio oko milion maraka na rad i projekte nevladinih organizacija i udruženja koja egzistiraju na području naše lokalne zajednice.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje