Početna aktuelnosti Hitna služba JZU “Dom zdravlja” Živinice dobila sanitetsko vozilo

Hitna služba JZU “Dom zdravlja” Živinice dobila sanitetsko vozilo

514
0
Podijeli

Službi Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Živinice, grad Živinice danas je donirao novo sanitetsko vozilo. Pored toga što će ovo vozilo olakšati rad uposlenicima Hitne službe, ono će sigurno njihovu uslugu podići na još veći nivo. Za kupovinu najsavremenijeg sanitetskog vozila izdvojeno je 100.000 KM.

Javna zdravstvena ustanova Doma zdravlja Živinice jedna je od primarnih institucija u našem gradu kojoj su potrebna ulagnja iz godine u godinu. Nova oprema, nove i uređenije prostorije doprinose lakšoj organizaciji poslova ali i svakodnevnom uspješnom liječenju pacijenata. Iz godine u godinu vidljiv je razvoj ove renomirane zdravstvene ustanove. Oprema, enterijer i eksterijer ustanove skoro pa da je u svakodnevnom razvoju. Tom procesu danas su doprinijeli gradonačelnik grada Živinice, Samir Kamenjaković i predsjedavajući gradskog vijeća Živinice, Nail Jusić koji su Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice uručili ključeve novog sanitetskog vozila.

Direktor javne zdravstvene ustanove Doma zdravlja Živinice ovom prilikom zahvalio se predsjedavajućem gradskog vijeća Živinice Nailu Jusić i gradonačelniku grada Živinice Samiru Kamenjakoviću jer prepoznaju rad i razvoj ove ustanove te se trude dati svoj doprinos u razvijanju Doma zdravlja Živinice. Prema riječima direktora Doma zdravlja Živinice unaprijeđenje rada Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice je od primarnog značaja za upravu ustanove, jer je taj dio mjesto gdje se svakodnevno spašavaju životi.

Hitna medicinska služba Doma zdravlja Živinice do sada je imala pet sanitetskih vozila, a sa današnjim novim sanitetom taj broj se povećao na šest. Pored većeg broja vozila zaduženih za hitni medicinski transport, posebno je značajno što se radi o novom vozilu.

Uprava Doma zdravlja Živinice uz pomoć gradonačelnika i gradskog vijeća i u narednom periodu težit će razvoju ove javne zdravstvene ustanove i kada je upitanju kupovina te nabavka nove opreme tako i u uređenju prostorija od kojih će najveći benefit imati naši sugrađani.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje