Početna aktuelnosti In memoriam – Jasmin Terzić

In memoriam – Jasmin Terzić

4627
0
Podijeli

Jučer, 16. septembra 2020. godine, prestalo je da kuca srce  uglednog, uvaženog i dobrog čovjeka, našeg sugrađanina Jasmina Terzića.

Jasmin Terzić bio je prototip pravog Živiničanina, zaljubljenika u svoj grad, ali, u isto vrijeme, bio je istinski primjer pravog kosmopolite koji je cijenio, volio i poštovao sve ljude i u druženju s njima, svojim odnosom i komunikacijom, u njima budio ono najbolje što jedan čovjek može imati i dati.

Prije svega, bio je veliki čovjek, a to svoje čojstvo i duboki osjećaj za pravdu iskazivao je godinama i na profesionalnom planu radeći kao predsjednik živiničkog suda, sudija, advokat i notar.

Pored toga, bio je i svojevrstan živinički brend, suvenir i pionir u promociji nekoliko sportova i hobija koji su za naše podneblje bili sasvim nešto novo i koji su imali naglašenu adrenalinsku i avanturističku notu, kao što su: jedriličarstvo, vožnja paraglajdera, planinarenje i alpinizam.

Nepodijeljene simpatije Živiničanki i Živiničana zadobivao bi svaki put kada bi kroz čaršiju prošao u svojoj “Dijani” ili na svojoj “Vespi” i tim svojim vožnjama kao da je u živiničke ulice unosio dah nečega pomalo egzotičnog i naglašeno urbanog i europskog.

Njegova, živinička, raja ali i mnogo drugih ljudi koji su imali zadovoljstvo poznavati ga i družiti se s njim, širom naše Domovine, Regije, Europe i Svijeta bit će tužni zbog gubitka izvrsnog čovjeka i sjajnog prijatelja.

Ali, ne treba sumnjati da će dragi lik Jasmina Terzića i sva dobra djela koja je za života učinio, još dugo živjeti u mislima i sjećanjima svih onih, a njih je mnogo, koji su ga poštovali i voljeli.

Jasminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje