Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 23.02.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 23.02.2024. godine

163
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem jednog lica u alkoholisanom stanju koje je lišeno slobode i zadržano u prostorijama Policijske uprave do otrežnjenja. Narušavanje javnog reda i mira zabilježeno je u Dubravama Gornjim.

Evidentirano je i pet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 115 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali dva terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođene su četiri bebe, tri dječaka i jedna djevojčica.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba apeluju na vozače da brzinu vozila prilagode uslovima na putu, uz obavezno poštivanje saobraćajnih propisa.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Radovi se izvode i na magistralnom putu Čevljanovići-Nišići, a na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

U toku su radovi na ulazu u Neum, na dionici Stolac – Neum zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu kroz Dubrovačku ulicu.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje