Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 01.06.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 01.06.2023. godine

421
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, a koja se dogodila na magistralnom putu M-18.

Zabilježena su i dva krivična djela teška krađa.

Prvo krivično djelo dogodilo se u Dubravama Donjim gdje je izvršena provala u porodičnu kuću, dok je drugo krivično djelo evidentirano u mjesnoj zajednici Suha gdje je izvršena provala u Abukino turbe.

Evidentirano je i 14 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 116 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali dva terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je dvije tehničke intervencije. U oba slučaja radilo se o saniranju posljedica nakon obilnih padavina. Prva intervencija bila je jučer u 09:30 sati u Osnovnoj školi Višća, dok je druga intervencija bila u 17:30 sati u naselju Bašigovci.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u toku proteklog dana i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je šest beba, pet dječaka i jedna djevojčica.

BIHAMK:

Zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih padavina iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozačima savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Zbog izvođenja radova na magistralnom putu M-18, u Živinicama u blizini Gradske dvorane, vozila se preusmjeravaju na bajpas, uz magistralni put.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putu: Šićki Brod-Lukavac.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje