Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 05.04.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 05.04.2023. godine

311
0
Podijeli

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice u proteklom danu i noći pružili su 119 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali dva terenska izlaska.

POLICIJA:

Iz percepcije službenika Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada bilo je mirno pa su evidentirali samo devet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođene su tri bebe, jedna djevojčica i dva dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozačima savjetuju oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja, a upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Na dionicama u višim predjelima na kolovozu mjestimično ima snijega i poledice.

Zbog izvođenja radova na magistralnom putu M-18, u Živinicama u blizini Gradske dvorane, vozila se preusmjeravaju na bajpas, obostrano uz magistralni put.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnom putu Semizovac – Olovo dionici Čevljanovići-Nišići.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnom putu Jablanica – Mostar te na raskrsnici Gornja Kalesija – Sapna.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje