Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 07.08.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 07.08.2023. godine

305
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

Dežurni ljekari na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli za dvije osobe konstatovali su lakše tjelesne povrede nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila u Trećoj ulici. U saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva putnička motorna vozila.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na parking prostoru tržnog centra Bingo. U saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva putnička motorna vozila.

Zabilježeno je i jedno krivično djelo, a radi se o krvičnom djelu krađa koja se dogodila u naselju Ciljuge gdje je otuđeno putničko motorno vozilo.

Evidentirano je i sedam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 211 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali tri terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je jednu tehničku intervenciju u naselju Ljubače gdje je gorjela divlja deponija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođene su četiri bebe, dva dječaka i dvije djevojčice.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače savjetuju da bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Vozače teretnih vozila napominju da kada iza sebe primijete dugu kolonu putničkih vozila nakratko se isključe i tako omoguće nesmetan putnički saobraćaj.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na ulazu u Kladanj (iz smjera Olova).

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje