Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 13.02.2023. godine.

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 13.02.2023. godine.

554
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu teška krađa, provala u objekat privatnog vlasništva u naselju Maline.

Dvije osobe zatražile su medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-17.1 u naselju Višća Donja, gdje je vozač putničkog motornog vozila izgubio kontrolu nad istim te sletio sa kolovoza.

Zabilježeno je i sedam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice jučer u 18:40 sati imala je intervenciju u mjesnoj zajednici Suha gdje je gorjela vikendica, a plamen je prijetio da se proširi na vikendicu u blizini te šumu. Brzom intervencijom vatrogasne službe našeg grada spriječili su dodatno širenje plamena te je požar na vrijeme lokaliziran te ugašen.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Doma zdravlja Živinice pružili su 177 zdravstvenih usluga građanima, a medicinari i ljekari su imali tri terenska izlaska.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja te Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je pet beba, tri dječaka i dvije djevojčice.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po vlažnom kolovozu, a zbog guste magle u ranim jutarnjim satima vozače pozivaju na pojačan oprez. U višim planinskim predjelima zbog niskih temperatura mogući su nailasci na zaleđene dionice.

Apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Napominju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje