Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 14.11.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 14.11.2023. godine

240
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu ugrožavanje sigurnosti koje je zabilježeno jučer u 7:50 sati u Javnoj ustanovi Gimnazija Živinice kada je na e-mail adresu ustanove pristigla poruka u kojoj se navodi da je u navedenoj odgojno-obrazovnoj ustanovi postavljena eksplozivna naprava. Adekvatnim djelovanjem policijskih službenika nisu utvrđeni elementi neposredne opasnosti koje upućuju na realizaciju i ispunjenje prijetnje.

Evidentirano je i pet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 110 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali jedan terenski izlazak.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je sedam beba, četiri djevojčice i tri dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače savjetuju da bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na magistralnom putu Semizovac – Olovo – Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim lokacijama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Konjic-Jablanica saobraća se usporeno, jednom trakom.

Magla, mjestimično veoma gusta, smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima pa iz Bihamka vozače pozivaju na pojačan oprez prilikom vožnje u ranim jutarnjim satima.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje