Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 17.10.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 17.10.2023. godine

187
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su tri saobraćajne nezgode.

Dvije osobe su povrijeđene u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na magistralnom putu M-17.1 u naselju Višća Donja. U saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva putnička motorna vozila.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Topličkoj ulici. U navedenoj saobraćajnoj nezgodi učestvovala su dva putnička motorna vozila.

Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na Malinama gdje je vozač putničkog motornog vozila usljed neprilagođene brzine uslovima i stanju na kolovozu izgubio kontrolu nad istim te udario u ogradu privatnog vlasništva.

Zabilježeno je i jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu teška krađa, koja se dogodila u Bosanskoj ulici, gdje je izvršena provala u porodičnu kuću.

Zabilježeno je i jedno narušavanje javnog reda i mira fizičkim napadom jednog lica na drugo u ulici 16. muslimanske brigade.

Evidentirano je i 10 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 91 zdravstvenu uslugu građanima, dok su medicinari i ljekari imali jedan terenski izlazak.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je jednu tehničku intervenciju na Gradskom bulevaru.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je 11 beba, šest dječaka i pet djevojčica.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozače savjetuju da bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na magistralnom putu M-18, na dionici Semizovac – Olovo – Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim lokacijama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje