Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 20.05.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 20.05.2024. godine

142
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su tri saobraćajne nezgode.

Dežurni ljekari na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli jednoj osobi konstatovali su lakše tjelesne povrede nakon što ju je kao pješaka udarilo motorno vozilo na lokalnom putu u Živinicama Gornjim.

Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi u kojoj su učestvovali biciklista i motorno vozilo, a koja se dogodila na magistralnom putu M-17.1 u Višći Donjoj.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Topličkoj ulici gdje je vozač motornog vozila uslijed neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad istim te udario u betonski zid.

Policijski službenici našeg grada u proteklom danu i noći evidentirali su i osam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

VATROGASNA JEDINICA:

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice grada Živinice u proteklom danu i noći nisu imali intervencija.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 188 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali tri terenska izlaska.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je sedam beba, četiri djevojčice i tri dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba vozačima skreću pažnju na moguće odrone na brojnim dionicama. Tokom putovanja budite oprezni, izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas.

U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu M-17 Nemila-Zenica, zbog čega vozila svakog dana osim nedjelje od 07:00 do 17:00 sati saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. S obzirom da je ova dionica izrazito frekventna, formiraju se duge kolone vozila u oba smjera.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje