Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 21.02.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 21.02.2024. godine

142
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u ulici Oslobođenja gdje je vozač motornog vozila uslijed nepropisne radnje vožnjom unazad udario u stub ulične rasvjete.

Zabilježeno je i 12 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 176 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali četiri terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je jednu intervenciju. U Živinicama vatrogasci našeg grada gasili su požar na dimnjaku porodične kuće. Brzom intervencijom vatrogasne službe grada Živinice požar je na vrijeme lokaliziran, a potom i u potpunosti ugašen bez veće materijalne štete na stambenom objektu.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je pet beba, četiri djevojčice i jedan dječak.

BIHAMK:

Prema informaciji iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, a na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je u jutarnjim satima smanjena zbog magle.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilazni pravac.

Radovi se izvode i na magistralnom putu Čevljanovići-Nišići, a na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje