Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 26.02.2024. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 26.02.2024. godine

152
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem jednog lica u alkoholisanom stanju koje je lišeno slobode i zadržano u prostorijama Policijske uprave do otrežnjenja. Narušavanje javnog reda i mira zabilježeno je u naselju Ciljuge.

Evidentirane su i četiri prijave građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 224 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali sedam terenskih izlazaka.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija. Vatrogasci našeg grada u petak su zabilježili jednu intervenciju. U 11:50 sati gasili su požar na dimnjaku porodične kuće u naselju Litve. Požar je na vrijeme lokaliziran, a potom i u potpunosti ugašen bez veće materijalne štete na stambenom objektu. Također, jedna intervencija je zabilježena i u subotu u jutranjim satima kada su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice gasili požar na putničkom motornom vozilu u naselju Višća Donja.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je osam beba, četiri djevojčice i četiri dječaka.

BIHAMK:

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća se bez vanrednih ograničenja, po vlažnom ili suhom kolovozu. Iz Bihamka vozačima skreću pažnju na učestale odrone  kamenja na kolovoz.

Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Mole i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise.

Radovi se izvode na magistralnom putu Čevljanovići-Nišići, a na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje