Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 09.03.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi za 09.03.2023. godine

294
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno krivično djelo u ulici Alije Izetbegovića, a radi se o krivičnom djelu teška krađa.

Dežurni ljekari na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli jednoj osobi konstatovali su lakše tjelesne povrede nakon što ju je kao biciklistu udarilo putničko motorno vozilo na raskrsnici ulica Alije Izetbegovića i Pašage Gogića.

Zabilježeno je i 15 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj pomoći javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 131 zdravstvenu uslugu građanima dok su medicinari i ljekari imali četiri terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada kao i prigradskih naselja je otežano.

PORODILIŠTE:

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je pet beba, četiri djevojčice i jedan dječak.

BIHAMK:

Prohodnost puteva u Bosni i Hercegovini jutros je dobra i na većini dionica saobraća se po suhom ili vlažnom kolovozu. U jugozapadnoj Bosni i ponegdje u Hercegovini pada slabija kiša, dok magla smanjuje vidljivost na putevima na području Livna i Glamoča, kao i na planinskom prevoju Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje). Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Zbog radova na uklanjanju brojnih odrona i oborenih stabala obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Srbljani–Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac Srbljani-Cazin-Ljusina-Bosanska Krupa.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), saobraća se naizmjenično, jednom trakom (u dužini od 150 metara).

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje