Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 31.01.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi za 31.01.2023. godine

479
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu teška krađa – provala u porodičnu kuću u naselju Bašigovci.

Jedna osoba zatražila je medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, a koja se dogodila na magistalnom putu M-18, u naselju Maline.

Zabilježeno je i šest prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj službi javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 120 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali šest terenskih izlazaka.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada kao i prigradskih naselja je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla rođene su četiri bebe, jedna djevojčica i tri dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu, a upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Vozače pozivaju na pojačan oprez prilikom saobraćanja u ranim jutarnjim satima zbog guste magle i niske oblačnosti koja smanjuje vidljivost  na širem području Tuzle, Gračanice, Kladnja, Kalesije i Živinica.

Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno na zasjenjenim dionicama u višim planinskim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Iz Bihamka savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima te napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje