Početna aktuelnosti Javni poziv za nezaposlene osobe za stručno osposobljavanje

Javni poziv za nezaposlene osobe za stručno osposobljavanje

692
0
Podijeli

81 nezaposlena osoba VSS I SSS ,III I IV stepena sa područja Grada Živinica imaće pravo za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa,  u okviru Drugog Javnog poziva kojeg je objavio gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković.

Program za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog iskustva na području Grada Živinica provodi se duži niz godina. Cilj je  omogućiti mladim ljudima koji završe srednjoškolsko i fakultetsko obrazovanje da steknu prva radna iskustva.

Ove godine Grad Živinice je raspisao Dva javna poziva za navedene namjene.

Po Drugom Javnom pozivu , prijavilo se 13 pravnih subjekata koji su iskazali interes da u narednih 6 mjeseci odnosno godinu dana mladih ljudi se stručno osposobe.

Kako saznajemo od pomoćnika gradonačelnika Živinica Saida Čerkezovića, najviše interesovanja je iskazano za pravnike, zatim ekonomiste, inžinjera elektrotehnike, a kada je u pitanju srednja stručna sprema , interesovanje privrednika vlada za mašince i bravare.

Drugi Javni poziv za prijavljivanje zainteresovanih nezaposlenih osoba objavljen je 27.oktobra te se svi na isti mogu prijaviti u narednih 14 dana .

Okančanje ovog Javnog poziva se očekuje oko sredine narednog mjeseca , poručili su iz Gradske uprave.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje