Početna aktuelnosti Javni poziv za numerisanje i naziv ulica i naseljenih mjesta

Javni poziv za numerisanje i naziv ulica i naseljenih mjesta

851
0
Podijeli

Služba  za urbanističko planiranje, komunalne, geodetske i imovinsko pravne poslove raspisala je Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za izradu tabli sa brojevima  ulica i nazivima ulica i naselja na području grada Živinice.

Ova aktivnost je samo uvertira za izradu Adresara koji će biti implementirana u Živinicama naredne godine.

Gradska uprava Živinica prije sedam godina a prema Odluci GV uradila je numeraciju ulica u gradu i prigradskim naseljima, a urađeno je postavljanje tabli naseljenih mjesta na području cijele teritorije grada Živinice.

Od navedenog perioda do danas izgrađen je veliki broj kuća , koji su još uvijek bez broja.

Kako bi  vlasnici dobili brojeve  za privatne objekte te kako bi se označila i naselja mjesta na području Živinica , svi građani imaju priliku da svoje zahtjeve dostave u nadležnu gradsku službu.

Završetak ove aktivnosti uveliko će olakšati implementaciju izrade Adresara na području Živinica , koji je planiran za narednu godinu.

Na ovom projektu koji je međunarodnog karaktera , uposlenici gradske uprave rade već godinu dana, kazao nam je pomoćnik gradonačelnika Enes Glavinić.

Adresar će biti osnova za izradu mnogih dokumenata.

No prije izrade Adresara , važno je završiti numeracije ulica i naselja na području Živinica, stoga svi Vi kojima imate zahtjeve  , iste možete dostaviti do 1.decembra    u Službu za urbanističko planiranje, komunalne , geodetske i imovinso-pravme poslove  sa obaveznom naznakom ˝Za Javni poziv ˝Numeracija i nazivi ulica i naseljenih mjesta˝.

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje