Početna aktuelnosti JU BKC Živinice: Četvrtak posvećen djeci!

JU BKC Živinice: Četvrtak posvećen djeci!

967
0
Podijeli

U okviru teatarske revije „Četvrtkom u pozorište“ , ovaj četvrtak biće posvećen najmlađoj pozorišnoj publici u Živinicama.

Organizatori ove manifestacije itekako vode računa da repertoar prilagode publici svih uzrasta, a ono što dodatno raduje jeste da će najmlađi imati priliku pogledati predstavu koja je domaći proizvod i na kojoj su radili živiničani. Od 18.00h bit će odigrana predstava „Tvornica snova“.

Tvornica snova nastala je kao produkt rada dramskog studija Gradskog pozorišta, i to po motivima teksta „San o livadici“, autorice Nasihe Kapidžić-Hadžić, i već od prvog igranja izazvala je pozitivne reakcije publike.

Program prilagođen djeci počet će prije predstave prilikom njihovog dolaska dočekat će ih Miki i Mini koji će ih nagraditi slatkišima, te će moći u Plavoj Sali da se fotkaju sa omiljenim likovima iz crtića, nakon čega će svi skupa odgledati predstavu.

Djeca će imati priliku da na kraju predstave daju svoju ocjenu.

U predstavi igraju: Edna i Zeid Čokić, Elena, Harun i Lamija Goletić, Lejla Ramčević, Izet Kuljić, Nasiha Salihović, Nina Mulamujić i Aida Čerkezović, a scenografiju je radio Suad Avdagić.

Još jednom napominjemo ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Merisa Mujčinović

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje