Početna aktuelnosti JU OŠ Đurđevik treća škola u TK po ocjeni Pedagoškog zavoda

JU OŠ Đurđevik treća škola u TK po ocjeni Pedagoškog zavoda

522
0
Podijeli

Mjesec januar 2023. godine zauvijek će ostati upisan u historiji javne ustanove Osnovna škola Đurđevik. Ovo je najstarija odgojno – obrazovna ustanova u našem gradu. Daleke 1911. na 1912. godinu počelo je sa izvođenje nastave u Starom Đurđeviku dok je 1963. godine u Centralnoj školi upisana prva osmogodišnja generacija. U svojoj dugoj historiji, do ove godine, Osnovna škola Đurđevik prema parametrima Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona nikada nije ostvarila uspjeh sličan onome koji ih je obradovao tijekom prošle sedmice. Nakon osnovne škole Richmond Park Tuzla i gradačačke Osnovne škole Safvet- beg Bašagić, Osnovna škola Đurđevik zauzela je treću poziciju u poredku škola. U konkurenciji škola koju pohađa 700 ili više učenika Osnovna škola Đurđevik nalazi se na drugoj poziciji. Na području našeg grada ova odgojno – obrazovna ustanova ponijela je titulu najbolje škole u školskoj 2021./2022. godini.

Direktor javne ustanove Osnovna škola Đurđevik Ibrahim Džihanović istakao je da ova odgojno – obrazovna ustanova posebnu zahvalnost duguje svim uposlenim koji su dali svoj doprinos u ovoj školi kroz historiju.

Osim rezultata sa učeničkih takmičenja Pedagoški zavod vrednuje i rad direktora i nastavnika, opremljenost škole, učešće u međuškolskim projektima, rad sekcija. Svake godine Pedagoški zavod uvodi i nove kriterije za ocjenjivanje rada škola, tako je bilo i ove godine.

I u Osnovnoj školi Đurđevik protekle sedmice održano je nastavničko vijeće gdje su sumirani rezultati rada učenika u školskoj 2022./2023. godini. Uprava škole zadovoljna je radom, rezultatima i vladanjem  učenika i u tekućoj školskoj godini.

Osnovna škola Đurđevik nastavu realizuje u Centralnoj školi te tri područne koje se nalaze u Starom Đurđeviku, Podgajevima i Kuljanu. Ovu odgojno -obrazovnu ustanovu trenutno pohađa 704 učenika raspoređenih u 36 odjeljenja.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje