Početna aktuelnosti Kompanija Bingo dodijelila grantove poduzetnicama

Kompanija Bingo dodijelila grantove poduzetnicama

304
0
Podijeli

Kompanija Bingo sa ovom godinom uložila je 145 hiljada KM za projekat „Odvažne i hrabre to ste vi“.

Projekat je prepoznat i od strane partnera i prijatelja kompanije, kao što je investicijska fondacij impakt, „Oaza“, „Nutrino Lab“, „Golden Rose“, „Libresse, „Dorina“, „Dita“, „Alma Ras“, „Bambi“, „Milka“, „Pfanner“, „Somat“, „Swisslion“, „Meggle“ i „Lactalis“, ali i kupci koji su kupovinom artikala ovih brendova koji su posebno označeni na policama podržali projekt.

Jučer je 12 žena dobilo mogućnost da svoje ideje sprovede u djelo zahvaljujući podršci koja im je pružila Kompanija Bingo sa svojim partnerima.

Nakon predselekcije aplikantice su pohađale poduzetničku akademiju Investicijske fondacije Impakt.

Pozivu koji je bio otvoren za sve poduzetnice u periodu od 20.2. do 6.3.2023. godine, odazvalo se više od 260 žena. Nakon predselekcije i on-line glasanja, stručni žiri je odabrao najbolje ideje i to nakon što su aplikantice, po prvi put imale priliku prezentirati svoje biznise pred žirijem.

„Ove godine veliki broj glasova je stigao online putem, čak 2.500. Značajna je i činjenica da je prošlogodišnji fond iznosio 19.000 KM, a ove godine je planirano da iznosi 30.000 KM. Međutim, obzirom da su ideje uistinu kvalitetne, tokom procesa selekcije uz podršku implementacijskog partnera Investicijske Fondacije Impakt i ostalih partnera i prijatelja osigurali smo dodatni budžet od 15.000 KM, tako da smo podržali još pet korisnica sa po 3.000 KM. Značaj projekta prepoznali su: „Oaza“, „Nutrino Lab“, „Golden Rose“, „Libresse, „Dorina“, „Dita“, „Alma Ras“, „Bambi“, „Milka“, „Pfanner“, „Somat“, „Swisslion“, „Meggle“ i „Lactalis“, ali i naši kupci koji su kupovinom artikala ovih brendova koji su posebno označeni na našim policama podržali projekt.“, kazala je Amina Čeliković iz marketing odjela kompanije „Bingo“.

Nakon što su se zbrojili online glasovi i bodovi žirija, dodijeljena su i novčana sredstva i to po jedan od 8.000 i 5.000 KM, dva u iznosu od 4.000 KM i osam od 3.000 KM.

Iz kompanije Bingo kažu da nijedan projekat ovakvog tipa ne bi mogao biti sproveden da nije poslovnih partnera koji prepoznaju značaj društvenoodgovornog poslovanja.

Uspješne poduzetnice dobile su sredstva za podršku kroz: repromaterijal, opremu, mašine ili alate, što će im biti inicijalno za razvoj ili usavršavanje vlastitih biznisa.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje