Početna aktuelnosti Kompanija Bingo partner manifestacije ˝Zima u Tuzli˝

Kompanija Bingo partner manifestacije ˝Zima u Tuzli˝

311
0
Podijeli

Povodom početka  manifestacija “Zima u Tuzli”, danas je održana konferencija za medije .

Ovom prilikom naglašeno je da će manifestacija  trajati mjesec dana , u kojoj će građani imati  priliku uživati u prazničnom zimskom ambijentu, u gastro ponudi koje izlagači prodaju u drvenim kućicama, ali i u različitim koncertima.

Turistička zajednica grada Tuzle i Grad Tuzla organizatori su manifestacije ˝Zima u Tuzli˝.

Organizatori manifestaciju otvaraju danas , u 21h  koncertom Ilme Karahmet, a za Novu Godinu građane će zabavljati grupa  ˝Zabranjeno pušenje˝, kazala je Amra Jaganjac, voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Tuzla, te uputila poziv svima da dođu i budu dio ove čarolije, kao i u svim drugim danima tdok traje manifestacija.

Prema riječima v.d.gradonačelnika Tuzle Zijada Lugavića, prioritet ovog događaja jeste da se građanima i posjetiocima Tuzle učini boravak i život kvalitetnijim i boljim u zimskim i prazničnim danima.

Istakao je da će Tuzla i ove godine biti jedan od centara novogodišnjih dešavanja u regionu, a da će se, uz trend rasta broja posjetilaca i interesovanja za događaj, u budućnosti aktivnosti širiti i na druge dijelove grada.

Kompanija Bingo, ove godine partner je u organizaciji manifestacije ˝Zima u Tuzli˝.

˝ Na poziv Turističke zajednice grada Tuzle prihvatili smo da budemo partner manifestacije ‘Zima u Tuzli’. Osim što smo partner kao kompanija ‘Bingo’, jedna od članica naše grupacije Pivara Tuzla je i generalni sponzor ove manifestacije.Mi očekujemo da ćemo našim učešćem doprinijeti poboljšanju programa obzirom da većina naših kupaca, sugrađana su direktno ili indirektno vezani za našu komapniju i grupaciju˝, kazala je rukovoditeljica službe Trade marketinga, Bingo d.o.o., Tatjana Paunoski

U narednih mjesec dana na ovom mjestu svoje proizvode imaće priliku prodavati 9 obrtnika a građanima će na usluzi biti i 11 ugostitelja.

Iz Udruženja obrtnika grada Tuzla ističu da ova manifestacija donosi ekonomske benefite proizvođačima domaćih proizvoda.

Organizatori manifestacije obezbijedili  su muzičko-zabavni program u kojem će do 08.01.2023. godine, do kada traje ova manifestacija, učestvovati brojne muzičke zvijezde, ali i lokalni bendovi koji će zabaviti sve goste manifestacije „Zima u Tuzli“.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje