Početna aktuelnosti Kulturno umjetničko društvo Živinice obilježilo 43. godine postojanja

Kulturno umjetničko društvo Živinice obilježilo 43. godine postojanja

484
0
Podijeli

Godišnjim kocertom Kulturno umjetničko društvo Živinice u subotu je obilježilo 43. godine uspješnog rada.

Sala Bosanskog kulturnog centra bila je premala da primi sve ljubitelje folklora koji su došli da uživaju u dva sata tradicionalne igre naših krajeva.

Pored domaćina na  koncertu su učestvovali KUD “Kole Nedelkovski” Makedonija, KŠD “Bošnjakov biser” Slovenija.

Kroz KUD Živinice prošle su mnoge generacije djevojčica i dječaka i sve njih za ovo društvo vežu najbolje uspomene.

Putovanja, nova prijateljstva, upoznavanje kulture prije svega svoje zemlje pa onda i zemalja koje su posjetili, sve to im je pruženo u KUD Živinice.

Direktor KUD-a Enver Šehović  kaže da je kocert poklon  Živiničanima ali i prilika da se još jednom podsjeti na važnost čuvanja kulture i tradicije svoje zemlje.

Direktoru  su članovi i uprava društva u znak zahvalnosti za sve što je uradio tokom godina postojanja KUD-a uručili cvijeće i plaketu.

Direktor Šehović bio je vidno iznenađen i emotivan, jer kako kaže nije malo biti 43 godine u KUD-u, kroz sve uspone i padove sačuvati mjesto za sve prošle i buduće generacije djece, koja ovdje uče prve plesne korake, ali i kako biti dobar čovjek i prijatelj.

Koliko se publika zaželjela ovakvih događaja govori i prepuna sala BKC u kojoj je veliki broj njih prestajao puna dva sata, koliko je trajao koncert.

Merisa Mujčinović Husić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje