Početna aktuelnosti Najava sportskih događaja

Najava sportskih događaja

1153
0
Podijeli

Ovog vikenda odnosno u nedjelju ekipa Košarkaškog kluba Spartans je na gostovanju na Ilidži gdje će odigrati utakmicu šestog kola A1 košarkaške lige sa ekipom Igman Burč.

Ekipa Košarkaškog kluba Živinice u subotu će u okviru redovnog kola A2 košarkaške lige na domaćem terenu u Gradskoj dvorani u Živinicama odigrati utakmicu sa ekipom KK Željo 1971 iz Bihaća. Utakmica se igra od 17.30 sati.

Rukometni klub Konjuh ovog vikenda odnosno u subotu gostuje kod ekipe Maglaja.

Nogometni klub Slaven završio je takmičenje u jesenjem dijelu Prve federalne lige. Na kraju ovog dijela takmičenja Slaven je pri dnu tabele i svakako će im dobro doći ova pauza kako bi se što bolje pripremili za nastavak sezone ali i u borbi za opstanak u Prvoj federalnoj ligi.

Priluk je takođe završio takmičenje jesenjeg dijela Druge federalne lige. Trenutno su sa 16 bodova na 14. mjestu.

Ekipa Nogometnog kluba Rijeka iz Šerića takmičenje prvog dijela Prve kantonalne lige završila je na trećem mjestu sa ukupno osvojenim 31 bodom. U istoj Ligi sa tri boda i poziciju manje zauzeo je drugi živinički klub koji se takmiči u ovoj Ligi. Riječ je o Nogometnom klubu Mladost Gornje Živinice koji će u nedjelju u okviru osmine finala Kantonalnog kupa na gostovanje ekipi Bosne iz Kalesije. Utakmica se igra od 13.00 sati.

Odbojkaški klub Invalida Živinice polusezonu je završio na visokoj trećoj poziciji tabele Druge federalne lige u sjedećoj odbojci.

Našim momcima slijede pripreme kako bi spremni ušli u drugi dio takmičenja i pokušali napraviti rezultat koji bi ih odveo u Prvu federalnu ligu. Ova trenutna treća pozicija najbolji je rezultat OKI Živinice od kada se Klub takmiči odnosno od 2011. godine.

 

Samka A.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje