Početna aktuelnosti Njemačka podrška javnim komunalnim preduzećima i lokalnim samoupravama u borbi protiv pandemije...

Njemačka podrška javnim komunalnim preduzećima i lokalnim samoupravama u borbi protiv pandemije COVID-19

622
0
Podijeli

U ime njemačke vlade, GIZ je predao drugi dio zaštitne opreme i dezinficijensa u jedanaest odabranih javnih komunalnih preduzeća u Bosni i Hercegovini kao vid podrške u borbi protiv pandemije COVID-19.

Ukupna vrijednost paketa je 50 hiljada eura, što će omogućiti komunalnim službama da građanima pruže odgovarajuće usluge i odgovore na visoke higijenske standarde u zaštiti zaposlenih, radnih mjesta i javnih površina.

Ambasadorica Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini, gospođa Margret Uebber, navela je: „Opštine i gradovi, kao i javna komunalna preduzeća su više nego ikada ranije pod pritiskom da pruže adekvatne usluge uz održavanje visokih higijenskih standarda. Radujem se sam što naše zemlje zajedno rade na pružanju učinkovite podrške na ovom području.“

Komplet paketa sadrži dezinfekciona sredstva, maske, rukavice, zaštitna odela i vizire, a gradovi obuhvaćeni distribucijom su Bijeljina, Bihać, Novi Travnik, Gračanica, Cazin, Ugljevik, Tešanj, Žepče, Travnik, Busovača i Jablanica

Riječ je o regionalnoj inicijativi u okviru Njemačke razvojne saradnje, a ukupna vrijednost podrške javnim komunalnim preduzećima u suzbijanju pandemije COVID-19 za svih šest zemalja Zapadnog Balkana iznosi 400.000 eura.

Opremu je isporučio Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru Otvorenog regionalnog fonda za jugoistočnu Evropu – Modernizacija općinskih usluga.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje