Početna aktuelnosti O.Š.Gračanica obilježila dan škole

O.Š.Gračanica obilježila dan škole

322
0
Podijeli

Prije 53.godina počela je s radom OŠ Bratstvo -jedinstvo Gračanica, današnja Osnovna škola Gračanica.

Danas su na svečan način obilježili svoj rođendan u prisustvu predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti TK-a , grada Živinice, zatim zvanica iz vjerskog i privrednog života grada.

Kroz svoju historiju škola je iznjedrila mnogo uspješnih ličnosti iz kulturnog, političkog, poduzetničkog i društvenog miljea, na što su ponosni svi oni koji su vezani za ovu školu.

Iz ove obrazovne ustanove ispraćene su generacije učenika koji s ponosom kažu da su osnovna znanja sticali u Gračanici, među kojima je i v.d.gradonačelnika Began Muhić , koji je tokom svog obraćanja prisutnima  na današnjoj svečanosti posebno odao priznanja učiteljima i nastavnicima, koji su svoje znanje prenosili na mnoge generacije koje su izašle iz ove obrazovne ustanove.

Muhić je ovom prilikom , također, čestitao Dan škole i poručio da će gradska uprava biti na raspolaganju menadžmentu škole,   u cilju stvaranja što boljih uslova  za učenje i rad.

Danas OŠ Gračanica pohađa 500 učenika u centralnoj i dvije područne škole.

Realizirano je nekoliko infrastrukturnih projekata koji treba da doprinesu kvalitetnijem izvođenju nastave, kazao je direktor O.Š.Gračanica Ibro  Ćasurović.

Povodom dana Osnovne škole Gračanica, učenici su kroz razne forme pokazali svoje vještine i talente u recitovanju, pjevanju, glumi, narodnim i modernim igrama koje su vrijedno u proteklom periodu pripremali sa svojim mentorima.

Ovom prilikom  pojedincima i pravnim subjektima uručena su  priznanja za uspješnu saradnju u realizaciji odgojno obrazovnog rada OŠ Gračanica.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje