Početna aktuelnosti Objavljen Javni poziv za pravne subjekte za stručno osposobljavanje

Objavljen Javni poziv za pravne subjekte za stručno osposobljavanje

603
0
Podijeli

Nakon završene srednje škole i fakulteta, mladim ljudima je veoma važno omogućiti da svoje znanje koje su sticali tokom školovanja primijene u praksi.

Navedenu nužnost prepoznao je i Grad Živinice , pa tako unazada više od deset godina mladi ljudi koji završe svoje obrazovanje,  imaju priliku u nekoj od javnih ustanova ili privatnih preduzeća na području Živinica osposobiti se u struci.

Svake godine oko 50 hiljada KM u budžetu grada Živinice bude izdvojeno u ove namjene.

S obzirom da je u ovoj godini nakon završenog prvog Javnog poziva ostalo sredstava za osposobljavanje volontera  bez zasnivanja radnog odnosa, 22. septembra gradonačelnik Samir Kamenjaković,  objavio je i drugi Javni poziv za pravne subjekte.

Kroz ovaj Program kao i ranijih godina pravni subjekti imaju samo  jednu obavezu,  a to je da obezbjede mentora određenog zanimanja.

Dok grad Živinice kroz ovaj Program preuzima finasijske obaveze koje proističu iz zakonskih i drugih propisa, a koje se odnose na osiguranje nezaposlenih osoba na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa za slučaj profesionalne bolesti i povrede na radu.

Kako saznajemo od  Saida Čerkezović, pomoćnika gradonačelnika, ovaj Javni poziv trebao bi biti završen najdalje do polovine mjeseca novembra.

On objašnjava, da  Javni poziv za pravne subjekte ostaje otvoren 15 dana, nakon toga slijedi Javni poziv za prijavu nezaposlenih osoba , te rok žalbe.

Prijave na Javni poziv za realizaciju Programa obavljanja stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa pravni subjekti mogu dostaviti u zatvorenoj koverti u pisarnicu Gradske uprave Živinice ili

putem pošte, na adresu:

Grad Živinice,

Komisija za provođenje postupka i odabir kandidata za obavljanje stručnog

osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa,

ulica Alije Izetbegovića, broj: 28,

75270 Živinice.

Novinarka: Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje