Početna aktuelnosti Održana Skupština UP/U Grada Živinice

Održana Skupština UP/U Grada Živinice

1018
0
Podijeli

Udruženje penzionera umirovljenika Živnice broji preko 5000 članova. Udruženje je osnovano kako bi olakšalo svakodnevnicu ovoj kategoriji stanovništva.
Tokom godine organiziraju zajedničke sastanke i sjednice na kojima sumiraju rezultate rada, tako je bilo i danas. Sjednica je održana u proširenom sastavu, s predsjednicima MO, NO, komisije za standard, članovima skupštine FBiH i TK-a.
Iako su smatrali da će im 2020.godina biti teška uspjeli su provesti niz važnih aktivnosti za članove udruženja.
Realizirana i standardna aktivnost upisa uglja kaže Džemal  Avdić predsjednik UO UP/U, međutim ista je prekinuta do kraja ove godine zbog nemogućnosti isporuke uglja.
Također su zbog pandemije prekinute aktivnosti organizacije izleta u druge gradove. Sve redovne aktivnosti provedene su zahvaljujući dobroj saradnji s izvršnom i predstavničkom vlasti. Gdje je iz budžeta za rad udruženja izdvojeno 15 hiljada KM. Podršku je pružila i federalna i kantonalna skupština za najteže bolesne penzionere ističe Avdić.
Ovom prilikom Avdić je članovima čestitao 25.oktobar Dan penzionera te najavio svoju ostavku na sve funkcije koje je obavljao u udruženju iz zdravstvenih razloga.
Na mjesto novog predsjednika UO predložen je Rahman Goletić.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje