Početna Uncategorized Održana svečana sjednica GV Živinice

Održana svečana sjednica GV Živinice

366
0
Podijeli

GV Živinice danas je održalo  svečanu sjednicu u povodu 25.novembra Dana državnosti BiH.

Ove godine Svečana sjednica održana je u holu MSŠ Živinice i ista je organizirana u saradnji sa srednjim školama, Odjeljenjem muzičke škole, Prvom i Drugom osnovnom školom i Dječijem obdaništem Živinice .

Svečana sjednica započela je intoniranjem državne himne koju su izveli učenici i profesori harmonike  Odjeljenja osnovne muzičke škole  .

O značaju obilježavanja Dana državnosti govorio je predsjedavjući GV Živinice Nail Jusić a u ime gradonačelnik prisutnima se obratio sekretar gradske uprave Suvad Butković.

Ovom prilikom o ovom najznačajnijem datumu za našu Domovinu Jusić i Butković poslali su jasne poruke te građanima čestitali Dan državnosti BiH.

Kroz historiju naše domovine prolazile su razne vojske, ali naša zemlja je opstala, i živjeće i dalje, poručeno je sa današnje sjednice.

MSŠ Živinice bila je domaćin održavanje Svečane sjednice GV .Direktor ove obrazovne ustanove istakao je zadovoljstvo i zahvalnost na ukazanoj prilici da učenici pred širim auditorijem pokažu kroz različite sadržaje koliko vole svoju Domovinu.

Na obilježavanju Dana državnosti među prisutnima pored predstavnika  izvršne i predstavničke vlasti grada , bili su i predstavnici boračkih organizacija, MIZ , direktori JU I JP, učenici i nastavnici O.Š. u Živinicama , udruženja građana i političkih subjekata.

Svi su imali priliku uživati u različitim  sadržajima koje su pripremili učenici zajedno sa profesorima iz MSŠ Živinice, Gimnazije, Prve i Druge Osnovne škole, Dječijeg obdaništa , Učenici Odjeljena osnovne muzičke škole a prigodnom koreografijom predstavilo se i KUD Živinice.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje