Početna aktuelnosti Održana Vanredna sjednica GV Živinice

Održana Vanredna sjednica GV Živinice

700
0
Podijeli

Obzirom da se došlo do finalnih radova kada je u pitanju izgradnja Vodovoda Barice,  koji bi trebao konačno riješiti problem vodosnabdijevanja grada Živinica, neophodno je bilo da se donese Odluka o utvrđivanju javnog interesa za potpunu i nepotpunu eksproprijaciju nekretnina u svrhu izgradnje transformatorske stanice za Vodovod Barice.

Grdaski vijećnici su na danas održanoj Vanrednoj sjednici dali zeleno svjetlo.

U narednim danima Elektroprivreda bi trebala da uradi svoj dio posla. Sredstva za igradnju transformatorske stanice  su obezbjeđena  i već uplaćen na račun Elektroprivrede u iznosu od 36 hiljada KM, sazanjemo od gradonačelnika  Samira  Kamenjakovića.

Gradonačelnik  je ovom prilikom dodao, da bi ovaj projekat u konačnici trebao biti završen za najdalje za mjesec dana, i konačno Živinice bile bez redukcija .

Na ovoj sjednici dato je saglasnost na produženje mandata privremenih UO I NO u JU I JP iz razloga , kako je pojasnio predsjedavajući GV Nail Jusić,  u periodu dok traju izborne aktivnosti JU I JP imale svoje organe , te da donose  Odluke koje su neophodne za normalno funkcionisanje istih .

Privremeni Upravni i Nadzorni odbori imenovani su na rok od 90 dana.

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje