Početna aktuelnosti Održani zborovi građana u MZ-a Litve i Oskova

Održani zborovi građana u MZ-a Litve i Oskova

209
0
Podijeli

Održavanje zborova u MZ-a nastavljeno je i tokom ove sedmice.

Gradonačelnik Živinica sa saradnicima sinoć je razgovarao sa građanima Litve i Oskova.

I ovoga puta građani su postavljali pitanja predstavnicima živiničke vlasti kako , kada i na koji način mogu riješiti probleme u svojim MZ-a,  a u cilju dobijanja boljih uslova za život.

Pod otvorenim  nebom  na niskoj temperaturi u blizini spomen obilježja u Litvama,  održan je sastanak građana ove MZ-e sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima.

Ovo je jedna od rijetkih MZ-a na području grada koja nema prostorije.

S toga su ovom  prilikom građani naveli izgradnju prostorija MZ-e kao prioritetni projekat za narednu godinu, i istakli još nekoliko drugih.

Iz gradske uprave su kazali  da će nastojati da spomenute projekte realizuju i učine život građanima ugodnijim i ljepšim.

Za razliku od MZ-e Litve, građani MZ-a Oskova, imaju prostorije u kojima se sastaju i održavaju sastanak ali je neophodno iste rekonstruisati, kao i riješti još nekoliko kapitalnih infrastrukturnih projekata , a većinom je riječ o uređenju putne infrastrukture, kazao je Abdurahman Kudić, predsjednik MZ-a Oskova.

Hoće li biti dovoljno novca u budžetu za navedene projekte u MZ-a Litve i Oskova, saznaćemo  nakon usvajanja budžeta grada Živinice za 2024.godinu.

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje