Početna aktuelnosti Okončani radovi na izgradnji mosta u Suhoj

Okončani radovi na izgradnji mosta u Suhoj

456
0
Podijeli

Radovi na izgradnji mosta u Suhoj danas su okončani, te je realizacija ovog kapitalnog projekta za grad Živinice i mještane zapadnog dijela našeg grada uspješno privedena kraju.

Projekat izgradnje mosta u Suhoj koštao je oko 900 hiljada KM.

Riječ je o izgradnji potpuno novog mosta sa dvije trake i pješačkom zonom.

Ono što slijedi je apliciranje Grada Živinice za potrebnu dokumentaciju nakon čega će most i svečano biti pušten u promet.

Krajem augusta ove godine počeli su radovi na izgradnji mosta na rijeci Spreči na lokalnom putu Ljubače – Suha. Mještani zapadnog dijela našeg grada već duži niz godina imali su probleme sa putnom komunikacijom preko mosta u Suhoj, a realizacijom projekta izgradnje novog mosta navedeni problemi su upotpunosti otklonjeni. Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković zajedno sa saradnicima posjetio je danas okončanje radova na izgradnji mosta.

Od početka radova na izgradnji mosta u Suhoj, putna komunikacija Suha – Ljubače bila je zatvorena zbog rušenja starog mosta, te su svi građani iz ovog dijela našeg grada koji su željeli u Tuzlu, morali koristiti obilaznicu preko grada Živinice. Realizacija kapitalnog projekta za naš grad u velikoj mjeri olakšat će život, rad i obrazovanje mještana Suhe, Šerića, Priluka i Poljica .

Za razliku od prethodnog novoizgrađeni most urađen je sa dvije saobraćajne trake i pješačkim stazama sa obje strane. Most je izgrađen i na većoj visini od prethodnog, a razlog tok čina jeste prevencija od plavljenja mosta, što je prethodnih godina također bio problem sa kojim su se suočavali mještani sa obale jezera Modrac.

Most u Suhoj zaista je bio dugogodišnji problem koji je svoje najveće oštećenje pretrpio 2014. godine kada su bile poplave. Nakon okončanja radova naredni projekat koji je važan za mještane zapadnog dijela našeg grada jeste uređenje putne komunikacije prema magistralnom putu M-18.

Izvođač radova na izgradnji mosta u Suhoj bila je živinička firma Se – Sarajka.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje