Početna aktuelnosti ORVI Živinice: Godišnja sjednica

ORVI Živinice: Godišnja sjednica

863
0
Podijeli

ORVI Živinice iza sebe ima veoma uspješnu godinu u kojoj su realizirane planirane aktivnosti. Predsjedništvo Organizacije dalo je maksimum da se izađe u susret svim zahtjevima od strane RVI-a kako bi se poboljšao status ove populacije u društvu.

Sve to je realizirano dobrom saradnjom sa Gradskim vijeće i gradonačelnikom. Velika pažnja posvećena je obilježavanju značajnih datuma za Grad Živinice a čija organizacija je protekla na zavidnom nivou. O tim aktivnostima bilo je govora na danas održanoj godišnjoj sjednici ORVI na kojoj su prisustvovali predstavnici lokalne vlasti, šefovi službi Gradske uprave, predsjednik Saveza RVI TK, direktori JU, predstavnici boračkih organizacija, članovi Koordinacije boračkih organizacija Grada Živinice, predstavnik Medžlisa IZ Živinice  te članovi ORVI Živinice.

Ono što je naglasio predsjednik ORVI Živinice jeste da su svi rezulati rada postignuti zahvaljujuči zajedničkim zalaganjem svih onih koji mogu i hoće pomoći ovoj kategoriji stanovništva.

Posebna pažnja u 2020.godini bit će posvećena ostvarivanju osnovnih i dopunskih prava odnosno izmjenama zakona o ovim pravima, kako na kantonalnom tako i na federalnom nivo, kazao je predsjednik ORVI Kerim Trakić.

Prisutnima su se obratili pored predsjednika ORVi Živinice, predsjedavajući GV, sekretar Gradske uprave, te pomoćnik gradonačelnika za opću upravu društvene djelatnosti, BIZ i raseljene osobe te predsjednik Saveza RVI TK koji je istakao dobru saradnju sa ORVI Živinice.

Na godišnjoj sjednici ORVi istaknuto je da se velika pažnja mora i treba posvetiti boračkoj populaciji bez koje mi danas ne bi imali državu i da to što su oni odbranili treba sačuvati.

Godišnja sjednica bila je prilika da se ORVi Živinice zahvali pojedincima i kolektivima koji su podržali rad organizacije, pa su tako uručene zahvalnice za učešće u organizaciji obilježavanja pogibije heroja oslobodilačkog rata Nesiba Malkića i dijela komande 210.viteške oslobodilačke brigade, podjeljeni su i prigodni pokloni povodom novogodišnjih praznika.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje