Početna aktuelnosti Pčelari donirali med Centru “Vrati mi osmijeh”

Pčelari donirali med Centru “Vrati mi osmijeh”

906
0
Podijeli

Iako je ova godina bila izuzetno teška za pčelare Grada Živinice aktivnost koju provode svake godine ipak ove godine nije izostala.

Naime, pčelari Udruženja „Vrijesak“, prikupili su med koji su danas donirali štićenicima Centra „Vrati mi osmijeh“ Živinice.

Ovoj slatkoj donaciji najviše se raduju djeca sa višestrukim smetnjama, a posebnu radost svakako ova aktivnost donosi i onima koji dođu da posjete Centar a ujedno donesu pokon koji su za njih pripremili.

Ovakve vrste donacija itekako pomažu radu Centra , jer se za djecu kada prisustvuju radionicama i kada brave u centru pripremaju obroci.

Koliko god da u nekim trenutcima nismo zadovoljni životom i tražimo nešto više od onog što trenutno imamo, uvijek se trebamo sjetiti djece sa višestrukim smetnjama i njihovih roditelja, koji otkako se rode imaju ogromnu obavezu na svojim plećima.

Njima je jedina želja da njihova djeca dobiju adekvatnu njegu, da imaju prostor gdje će se družiti sa djecom i da neće biti zaboravljena od društva.

Ukoliko do sada niste posjetili Centar i upoznali ovu djecu, učinite to svakako, prije svega radi sebe a tek onda radi njih, jer sigurno ćete iz Centra izaći sa sasvim drugačijim pogledom na svijet i sve blagodati koje imate.

Merisa Mujčinović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje