Početna aktuelnosti Početkom maja bit će održana smotra stvaralaštva za djecu u JU BKC...

Početkom maja bit će održana smotra stvaralaštva za djecu u JU BKC Živinice

420
0
Podijeli

Javna ustanova Bosanski kulturni centar Živinice priprema bogat i sadržajan program u okviru Druge smotre stvaralaštva za djecu koja će 4. i 5. maja biti održana u našem gradu pod motom i nazivom „Pokaži svoj talenat“.

U sklopu Druge smotre stvaralaštva za djecu već su realizirane aktivnosti poput literarnog konkursa i likovne kolonije.

Svoje znanje i umijeće kroz recitale, igrokaze, folklor te solo i horsko pjevanje predstavit će učenici iz osam osnovnih škola sa područja grada Živinice i to iz Prve osnovne škole Živinice, Druge osnovne škole Živinice, Osnovna škola Višća, Osnovna škola Živinice Gornje, Osnovna škola Gračanica, Osnovna škola Dubrave, Osnovna škola Bašigovci i Osnovna škola Đurđevik.

Kako bi učesnici Druge smotra stvaralaštva na najbolji način djelovali u skladu sa motom „Pokaži svoj talenat“ te kako bi izbjegli strah od greške, uprava Javne ustanove Bosanski kulturni centar Živinice odlučila je da ovogodišnja smotra stvaralaštva ne bude takmičarskog karaktera, već da učesnici jednostavno bez straha i treme pokažu svoj talenat, a Javna ustanova Bosanski kulturni centar Živinice za sve učesnike obezbijedila je prigodne zahvalnice.

I ove godine učenici osnovnih škola sa područja grada Živinice pokazali su veliku zainteresiranost za učešće u smotri stvaralaštva za djecu, ali i 6. festival umjetnosti za djecu koji će biti održan u tekućoj godini.

U Javnoj ustanovi Bosanski kulturni centar Živinice potrudili su se da kroz raznolik repertoar omoguće učesnicima da svoje umijeće pokažu u onoj oblasti u kojoj su najbolji.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje