Početna aktuelnosti PREC Dubrave obilježio Međunarodni dan solidarnosti

PREC Dubrave obilježio Međunarodni dan solidarnosti

941
0
Podijeli

Kao dio ovog svjetskog pokreta, edukativni centar PREC Živinice, obilježio je Međunarodni dan solidarnosti porodičnih ruralnih domova, gdje su u Dubravama kod Područne škole postavili  štand solidarnosti na kojem su prodavali svoje proizvode posjetiocima.

Ovu aktivnost organizirali su učenici koji pohađaju engelski jezik u okviru PREC-a Dubrave i njihovi roditelji.

Prec Živinice pokrenuo je brojne obuke i razvija teritoriju kroz edukacije iz oblasti poljoprivrede, agroturizma i engelskog jezika uz podršku francuskih ruralnih škola. Tako je uspješno pokrenuta i škola engleskog jezika koju pohađa 30 učenika u Dubravama, gdje su se izuzetno zainteresirali roditelji za ovakvu vrstu obuke njihove djece. U Dubravama je trenutno 50 članova PREC-a sa tendencijom rasta članstva u buućnosti.

Pored toga što u danas djeca imala priliku da možda po prvi put zarade novac prodajući slatkiše po simbolični cijenama, naučili su koliko je bitno šta god da rade da se i potrude jer njihov trud se isplatio. Nagrada je došla  i u vidu druženja sa klaunom i Miki mausom sa kojima su puhali balone, pravili figure  od njih te pjevali pjesmice.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje