Početna aktuelnosti Prepoznat uspješan rad Omladinske škole NK Rijeka Šerići

Prepoznat uspješan rad Omladinske škole NK Rijeka Šerići

1824
0
Podijeli

Nogometni klub “Rijeka”Šerići je sportski kolektiv koji se već nekoliko sezona uspješno takmiči u Prvoj ligi Tuzlanskog kantona i ova ekipa koju predvodi trener Elvis Kamberović stalno je ili na vrhu ili pri vrhu ligaške tablice.

Uspjesima ovog kluba u posljednjih par sezona doprinijela je i politika oslanjanja na vlastite snage, kako u igračkom tako i u trenerskom segmentu.

Osim toga, sada se dužna pažnja posvećuje i podmlatku “Rijeke” jer se i u budućnosti želi imati jaka baza za prvi tim ovog Kantonalnog prvoligaša.

Elvis Kamberović, unazad deset godina, predano, odgovorno, profesionalno i sa puno ljubavi i vanrednog entuzijazma radi sa djecom i uči ih prvim nogometnim koracima a uporedo vodi i seniorski pogon sa puno uspjeha.

Taj izvanredan i koristan rad, sve više i sve češće, prepoznaju i privrednici iz Šerića ali i sa drugih područja Grada Živinice pa sve češće pohađaju stadion i klupske prostorije te doniraju različitu opremu i neophodno potrebne rekvizite za trenažni proces i takmičenja.

Jedan od najsvježijih primjera je i donacija Trgovinske radnje “Sani” koja se bavi prodajom građevinskog materijala i koja je vlasništvo gospodina Adina Čičkušića.

Ovaj ugledni privrednik i altruista donirao je kompletnu opremu za predpionire Škole nogometa NK Rijeka Šerići.

Naravno, ovo nije jedina potpora dobrom radu trenera Elvisa Kamberovića i selekcijama NK Rijeka koje uspješno vodi već duže vrijeme a ima signala da pomoć svake vrste neće izostati ni u naredno vrijeme.

Trenutno Seniorska ekipa NK Šerići je pri vrhu takmičarske ljestvice u Prvoj kantonalnoj ligi TK a omladinski pogon koji broji oko 50 članova, pored svih nedaća sa pandemijom korona virusa, vrijedno radi na pripremama za prestižne turnire od kojih će se jedan desiti uskoro u Sarajevu gdje će učešće uzeti najmlađi puleni renomiranih bh timova.

Jasminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje