Početna aktuelnosti Prva osnovna škola Živinice obilježila mjesec knjige

Prva osnovna škola Živinice obilježila mjesec knjige

246
0
Podijeli

Prva osnovna škola Živinice  danas je održala  odjeljensko takmičenje u čitanju i interpretaciji pročitanog  od strane učenika VII razreda.

Također, ovom prilikom istakli su i druge aktivnosti koje su imali tokom oktobra -mjeseca knjige.

Cilj njegovog obilježavanja je popularizacija književnosti i čitanja te promocija čitalačke građe.

U vremenu  kada ekrani zauzimaju primat u digitalnom dobu, u Prvoj osnovnoj školi, uspjeli su kod učenika skrenuti veću pažnju na knjige i njihovoj značaj.

Oktobar se koristi kako bi se u svim generacijama potaknula želja za čitanjem jer zbog prevelikog uticaja interneta , ljudi na neki način izbjegavaju čitanje knjiga a učenici pribjegavaju najlakšoj metodi pripreme za čas lektire po raznim sajtovima.

Ranije je knjiga bila spremište priča i izvor virtualnih svjetova, a danas su to i televizija sa desetinama kanala i video igre. Dakle, pojavila se konkurencija koja je zavodljivija, jer zahtjeva manju količinu napora, umjesto da čitate i zamišljate, sada je dovoljno da samo gledate.

Na prvi pogled je tako. Međutim, ako želite nešto da uradite u životu, morate da u to nešto uložite neki napor, neki trud.

Nastavnica bosanskog jezika i književnosti u Prvoj osnovnoj školi Živinice Sanela Selimović, kako bi kod učenika šestih razreda skrenula veću pažnju na knjigu, predložila je da se učenici u razredu takmiče u čitanju i interpretaciji.

Više u prilogu u 18:30h…

Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje