Početna aktuelnosti PS Živinice: Evidentirane tri saobraćajne nezgode

PS Živinice: Evidentirane tri saobraćajne nezgode

397
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći zabilježili su jedno narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem jednog lica u naselju Đurđevik.

Evidentirane su i tri saobraćajne nezgode.

Dežurni ljekar na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla jednoj osobi konstatovao je lakše tjelesne povrede nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila u Dubravama Donjim, na magistralnom putu M-17.1, a u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila.

U saobraćajnoj nezgodi u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila, a koja se dogodila u ulici Pašage Gogića nije bilo povrijeđenih osoba.

Jedna osoba zadržana je na liječenju na Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli zbog povreda zadobijenih u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na magistralnom putu M-18, u naselju Đurđevik, a u kojoj su učestvovali putničko i teretno motorno vozilo.

Zabilježene su i četiri prijave građana iz oblasti ostali događaji.

PROFESIONALNA VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je jednu intervenciju. Na Križaljci gorio je dimnjak na porodičnoj kući. Brzom intervencijom vatrogasne službe grada Živinice požar je lokaliziran te ugašen.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pružili su 102 zdravstvene usluge građanima, a medicinari i ljekari su tri puta izlazili na teren.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE” ŽIVINICE:

Prema infromaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području grada je uredno, dok je snabdijevanje vodom na području Dubrava jučer i danas otežano zbog kvara na cjevovodu.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je 11 beba, devet dječaka i dvije djevojčice.

MONOTORING KVALITETE ZRAKA:

Prema podacima sa mjerne stanice u Živinicama zrak na području našeg grada jutros u 8:00 bio je čist ili neznatno zagađen.

BIHAMK:

Iz Bihamka obavještavaju vozače da je kolovoz je u većem dijelu Bosne i Hercegovine mokar ili vlažan, a zbog niže temperature skreću pažnju na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Vozače upozoravaju i na učestale odrone i savjetuju oprezniju vožnju. Napominju da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Zbog izvođenja radova na putnom pravcu Živinice – Stupari u mjestu Đurđevik moguće je sporije saobraćanje.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje