Početna aktuelnosti “Šareni kutak ES” porodice Jahić

“Šareni kutak ES” porodice Jahić

1966
1
Podijeli

Sve je počelo iz dosade kaže nam Sanela Jahić, od jednog proizvoda u vrlo kratko vrijeme uspjeli su na tržište plasirati preko 40. Na početku je bila proizvodnja samo jedne vrste soka, međutim, kada su shvatili da su ga napravili u većim količinama nego što im treba, odlučili su da prodaju, što im je pošlo za rukom. Tada se rodila ideja da od onog što je aktuelno tokom godine prave prirodne proizvode i tako obezbjede svoju egzistenciju.
Sanela i Edin su završili fakultete i nikada nisu razmišljali da će se baviti bilo čim osim onim za šta su se školovali. Kako još uvijek nisu dobili priliku ni da odrade pripravnički staž, trebalo je razmišljati na koji način obezbjediti sredstva za život.
Iskoristili su ono što im je na dohvat ruke a što priroda nudi. Za vrlo kratko vrijeme njihov proizvod i kvalitet koji nude itekako kupci prepoznaju.

   

Sanela kaže da se najčešće drže recepata koji su koristile njihove nene i majke, jer je to ono što znaju da će sa sigurnošću dati kvalitet.
Ideje crpe iz sredina iz kojih dolaze. Sanela je iz Donjeg Vakufa, dugo je živjela u Mostaru gdje upoznaje Edina. Danas u Tupkoviću malim ali sigurnim koracima idu ka razvoju vlastitog biznisa.
Od ove vrste posla može se solidno živjeti jer uvijek postoje oni koji vrednuju tuđi rad i koji ne žale platiti više kad znaju da je proizvod koji kupuju kvalitetan i prirodan.

Pored proizvodnje sokova i zimnice Sanela u slobodno vrijeme odnosno kad nije sezona nekog voća koristi za izradu nakita i dekupaž a vrlo je uspješna i u izradi svadbenih dekoracija.


Njihov šareni kutak s pravom nosi to ime, svu kreativnost koju posjeduju Sanela i Edin ugrađuju u proizvod koji izlazi iz njihove radionice.

Merisa Mujčinović Husić

1 Komentar

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje