Početna aktuelnosti Servisne informacije-22.03.2019.godine

Servisne informacije-22.03.2019.godine

960
0
Podijeli

POLICIJA-Tri osobe zadobile su povrede u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na magistralnom putu M18 u Trećoj ulici u kojoj su učestvovala tri putnička motorna vozila.

Narušavanja javnog reda i mira i kriminalnih radnji nije bilo u toku proteklog dana i noći. Policijski službenici zabilježili su još 12 ostalih događaja.

VATROGASCI-Vatrogasci profesionalne vatrogasne jedinice imali su intervenciju na gašenju požara kod Gradskog groblja Živinice. Gorjelo je 50 dunuma niskog rastinja, vatrogasci su dojavu zaprimili u 18:32h, izašli su na teren te vrlo brzo lokalizovali a zatim u potpunosti ugasili požar.

HITNA-U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice 127 pacijenata zatražilo je pomoć, dok je tim ljekara i medicinara imao četiri terenske intervencije.

JP VIK- Vodosnabdjevanje se odvija prema ustaljenom režimu redukcije prvog stepena.

PORODILIŠTE – U protekla 24 sata u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je osam beba, pet djevojčica i tri dječaka.

BIHAMK-Kolovoz je suh i mjestimično vlažan, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.aprila.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje