Početna aktuelnosti Žene Općine Živinice dobit će priliku da razviju vlastiti biznis!

Žene Općine Živinice dobit će priliku da razviju vlastiti biznis!

332
0
Podijeli

Općina Živinice učestvovala je na svečanoj ceremoniji potpisivanja Ugovora o dodjeli granta između USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama (PPMG) i odabranih jedinica lokalne samouprave. Apliciranjem na Javni poziv Općina Živinice  je izabrana kao jedna od devet odabranih jedinica lokalne samouprave koje će učestvovati u razvoju Poduzetničkog fonda za žene.

Podrška Fonda namijenjena je ženama sa invaliditetom, majkama djece sa invaliditetom, ženama iz ruralnih područja, žrtvama nasilja, te nezaposlenim mladim ženama. Cilj Fonda je poticanje na samozapošljavanje, uključivanje u poduzetništvo i stvaranje novih radnih mjesta.

Ovim projektom Općina budućim korisnicama pruža direktnu financijsku i savjetodavnu pomoć u svrhu samozapošljavanja, odnosno registracije vlastitog obrta. Prije raspisivanja javnog poziva, potrebno je da korisnice imaju razrađenu poslovnu ideju s kojom bi željele pokrenuti vlastiti biznis. Projekat pokriva proizvodne djelatnosti, intelektualne i ostale inovativne poslovne ideje.

Vrijednost projekta je 100.000,00 KM, a finansira se zajedničkim sredstvima USAID – 50% i Općina Živinice – 50%.

Ceremoniji potpisivanja ugovora prisutvovala je i zamjenica ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, načelnici preostalih osam jedinica lokalne samouprave koje učestvuju u Preduzetničkom fondu za žene, te predstavnici USAID-a.

Živiničanke budite odvažne i hrabre, poboljšajte svoj položaj u društvu te svoje ideje pretvorite u posao!

Novinarka/ Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje