Početna aktuelnosti Servisne informacije 25.07.2023.

Servisne informacije 25.07.2023.

168
0
Podijeli

Službenici PS Živinice evidentirali su krivično djelo, radi se o teškoj krađi koja se dogodila uslijed provale u porodičnu kuću u Ul.1.marta.

Motociklista je zadobio teže tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Višći Donjoj, gdje je došlo do sudara p.m.v.i motocikla.

Ostalih prijava građana bilo je 7.

Vatrogasci PVJ Živinice nisu imali iterevencija.

U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pruženo je 148 usluga građanima dok su dva puta izlazili na teren.

U JP ViK Živinice su nam kazali da je vodosnabdijevanje bilo uredno u Dubravama dok je u gradu bilo otežano.

Iz BIHAMK-a:

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po suhom kolovozu, uz slab do umjeren promet vozila. Tokom dana očekujemo pojačan promet vozila, posebno na putevima prema jugu, kao i na graničnim prelazima. Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz saobraćaja kada iza sebe primjete dugu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Počeli su sanacioni radovi na mostu na ulazu u Kladanj (M-18 smjer Olovo-Kladanj). Za vrijeme radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, na autoputu A-1, za saobraćaj je i dalje zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Na graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje